Riikka Heikinheimo: ”Haemme ideoita, joista hyötyy mahdollisimman moni”

Ammattienedistämissäätiö AEL:n apurahahaku jatkuu elokuun loppuun saakka. Yhteensä 150 000 euron apurahat myönnetään hankkeille, jotka edistävät digivihreää siirtymää tai työllisyyttä. Tärkeintä hankkeissa on se, että idea on laajasti hyödynnettävissä.

Ammattienedistämissäätiö AEL myöntää tänä vuonna 150 000 euroa apurahoja hankkeille, jotka edistävät digivihreään siirtymään ja vastuullisuuteen liittyvää osaamista tai parantavat työllisyyttä yksityisellä sektorilla. Haussa on hankkeita, joissa syntyy uutta tietoa ja taitoa sekä sellaisia ideoita, joita muutkin kuin idean kehittänyt yritys voi hyödyntää.

AEL haluaa vauhdittaa suomalaisen elinkeinoelämän kasvua ja tukea apurahojen avulla kilpailukykyämme vahvistavia innovaatioita. Ne voivat olla sovelluksia, järjestelmiä, toimintatapoja tai muita asioita, jotka edistävät yritysten kasvua.

Apurahojen jakamisessa tärkeä kriteeri on, että hankkeiden menetelmien ja niiden tulosten pitää olla julkisesti jaettavissa ja sovellettavissa myös oman organisaation ulkopuolella.

”Haluamme tukea nimenomaan sellaisia hankkeita, joissa tieto saadaan leviämään laajalti monille yrityksille. Hakemuksia on tullut jo mukavasti, ja vielä ehtii hyvin mukaan”, AEL-säätiön hallituksen jäsen, Elinkeinoelämän keskusliiton osaamisen ja innovaatioiden johtaja Riikka Heikinheimo sanoo.

Nyt on viime hetki hakea apurahaa

Heikinheimo sanoo, että tulevaisuudessa kasvua pitää saada aikaan entistä niukemmilla resursseilla: joko vähemmillä raaka-aineilla tai harvemmilla osaajilla. Lisäksi kasvun pitää olla vastuullista.

”Digitalisaatiolla, uusien teknologioiden omaksumisella, työntekijöiden perehdyttämisellä ja esimerkiksi maahanmuuttajataustaisten työntekijöiden integroinnilla osaksi työyhteisöä on iso merkitys kilpailukyvyllemme ja työllisyyskehityksellemme”, Heikinheimo huomauttaa.

Apurahoja voi hakea 31.8. saakka ja apurahan saajat julkistetaan marras–joulukuussa. Apurahojen suuruus on hankekohtaista, mutta yksi apuraha voi olla jopa kymmeniä tuhansia euroja. Apurahoja myönnetään suomalaisille yrityksille ja julkisille toimijoille, ei yksityishenkilöille.

AEL:llä on takanaan sata vuotta ammatti- ja täydennyskouluttajana, mutta apurahasäätiönä sen toiminta on vasta alussa. Tähän mennessä säätiö on pilottiluonteisesti tukenut muun muassa Talous ja nuoret TATin Yrityskylän oppimisympäristön uudistamista, 4H-yhdistyksen Helppi-palvelun markkinointia.

Katso Riikka Heikinheimon koko puhe apurahoista AEL:n satavuotisjuhlaseminaarista!

Lue lisää

Historia

Säätiömme juuret ovat viime vuosisadan alussa, jolloin Suomi oli voimakkaan teollistumisen edessä. Tarvittiin monenlaista koulutusta ja tähän tarpeeseen vastasi vuonna 1922 perustettu Ammattienedistämislaitos.

Pysy ajan tasalla!

Kirjaudu sisään​