Säätiö

Tuemme kilpailukykyä parantavia hankkeita

Me Ammattienedistämissäätiö AEL:ssä haluamme parantaa suomalaisen yhteiskunnan kilpailukykyä ja luoda menestystä työelämään. Tuemme apurahoilla hankkeita, joissa syntyy uutta tietoa, taitoa, kokemusta ja näkemystä sekä yritysten että organisaatioiden käyttöön. Arvostamme hankkeiden käytännönläheisyyttä, vaikuttavuutta, innovatiivisuutta ja sovellettavuutta.

Meidät perustettiin Ammatinedistämislaitokseksi 1922, ja taustallamme on 100 vuotta osaamisen käytännön kehittämistä. Tulevaisuuteen suuntaamme yleishyödyllisenä apurahasäätiönä. Taustaorganisaatiomme ovat aina edustaneet sekä työnantajia että työntekijöitä. Myös me kokoamme työelämän eri osapuolet yhteen apurahatoiminnallamme.

"

Haluamme antaa mahdollisuuksia, saada aikaan tuloksia ja koota voimat yhteen. Toimimme aina vastuullisesti.

Missiomme on menestyksen luominen

Luomme menestystä suomalaiseen työelämään. Tuemme innovatiivisia hankkeita sekä niiden tehokasta ja laaja-alaista hyödyntämistä. 2021 jaoimme apurahoina 50 000 euroa ja tänä vuonna tulemme jakamaan 150 000 euroa.

Visiomme on, että hankkeemme edistävät suomalaisen yhteiskunnan kilpailukykyä.

Toimintaamme ohjaavat arvomme, jotka istuvat syvällä säätiön dna:ssa – menestys, vaikuttavuus, käytännönläheisyys ja yhteistyö. Uskomme, että Suomen hyvinvointi syntyy yritysten menestyksestä ja vastuullisesta tuottavuuden kasvusta. Teknologian ja toimintatapojen kehittäminen ja hyödyntäminen vaatii jatkuvasti parempaa tietoa, taitoa, kokemusta ja näkemystä.

Arvostamme apurahahakemuksissa käytännönläheisyyttä: hankkeiden tulisi soveltua laajasti työelämän tarpeisiin ja menestyksen luomiseen. Olemme syntyneet yhteistyön tuloksena ja omalla toiminnallamme pyrimme edistämään yhteistyötä työelämässä.

Kari Kaihonen

Hallintojohtaja

Kari Juntunen

Toimitusjohtaja

Anneli Karhula

Puheenjohtaja

Hallituksen jäsenet

Taustaorganisaatiomme ovat läpi historiamme edustaneet sekä työnantajia että työntekijöitä. Hallituksessamme ovat edustettuina Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Toimihenkilökeskusjärjestö STTK ry, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry, Akava ry, Suomen Yrittäjät ry, ProAgria Keskusten Liitto ry, Helsingin kaupunki ja Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry, ja Metsäteollisuus ry.

Hallituksen jäsenten nimet listattuna
Kari JuntunenToimitusjohtaja
Anneli KarhulaHallituksen puheenjohtaja
Erkki LavonsaloSTTK ry
Mikko LaakkonenSuomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry
Mikko VieltojärviElinkeinoelämän keskusliitto EK
Mervi Karikorpi Teknologiateollisuus ry
Riikka HeikinheimoElinkeinoelämän keskusliitto EK
Anniina SippolaInsinööriliitto IL ry
Marja VartiainenSuomen Yrittäjät ry
Päivi OjalaSuomen Yrittäjät ry
Merja KeisalaProAgria Keskusten Liitto ry
Ville Ylikahri Helsingin kaupunki
Kati PartanenMaa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Anssi KainulainenMaa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Pysy ajan tasalla!

Kirjaudu sisään​