4H-yhdistys kehitti Helppi-työnvälityssovelluksen

Maksuton Helppi-työnvälityssovellus auttaa löytämään tekijän kodin pienille töille ja samalla se tarjoaa nuorille töitä kiinteällä tuntipalkalla.

Maksuton Helppi-työnvälityssovellus auttaa löytämään tekijän kodin pienille töille ja samalla se tarjoaa nuorille töitä kiinteällä tuntipalkalla.

Helppi on 4H:n kehittämä maksuton mobiilipalvelu, jolla kuka tahansa yksityishenkilö tai yritys tai yhteisö voi tilata työpalvelua nuorilta. Nuorten vastuullisina työnantajina toimivat 4H-yhdistykset.

Helpin kautta voi tilata koulutettuja, innokkaita ja tehtäviinsä perehdytettyjä nuoria vaikka nurmikonleikkaajiksi ja muihin puutarhanhoitotehtäviin, kotisiivoukseen, ikkunoiden pesuun tai vaikka koiran ulkoiluttamiseen. Työ tehdään pääsääntöisesti asiakkaan välineillä, ja asiakas vastaa siitä, että välineet ovat kunnossa ja turvallisia. Asiakkaan vastuulla on, että tarvittavat välineet ovat kunnossa ja täyttävät työturvallisuuden asettamat vaatimukset. Tarvittaessa asiakkaan tulee perehdyttää nuori käyttämään työssä tarvittavia koneita tai laitteita.

Maksetusta laskusta saa myös kotitalousvähennystä.

AEL myönsi apurahaa Helppi-palvelun markkinointiin

AEL myönsi joulukuussa vuonna 2021 apurahana 15 000 euroa 4H-yhdistysten Helpin markkinointihankkeeseen. Tavoitteena on markkinoida sitä nuorille itselleen, mutta myös tuleville asiakkaille, eli yhteisöille ja yrityksille.

Hankkeen aikana luotiin sosiaalisen median sisältöjä ja kampanjoita 4H-kanaville – nuoria koskevia yritystarinoita, mainoksia yritysvalmennuksista sekä erikseen suunniteltuja kampanjoita uusien seuraajien ja yrittämistä koskevan tiedon lisäämiseksi.

Tavoitteena oli tavoittaa yhä useampi nuori yrittäjyyteen inspiroivien tarinoiden ja tiedon ääreen sekä antaa kannuksia yrittäjyyteen ja työelämään.

Palvelu on otettu hyvin vastaan ja sitä on tarjolla nyt jo 50 eri paikkakunnalla.

4H kehittää ihmistä kokonaisuutena. Tätä kuvaavat neljän H:n perustana olevat sanat Head, Hands, Heart ja Health, suomeksi harkinta, harjaannus, hyvyys ja hyvinvointi.

Lue lisää

Historia

Säätiömme juuret ovat viime vuosisadan alussa, jolloin Suomi oli voimakkaan teollistumisen edessä. Tarvittiin monenlaista koulutusta ja tähän tarpeeseen vastasi vuonna 1922 perustettu Ammattienedistämislaitos.

Pysy ajan tasalla!

Kirjaudu sisään​