Aiotko hakea apurahaa? Katso videolta hakukriteerit

Riikka Heikinheimo esitteli AEL-säätiön apurahahaun painopisteet kesäseminaarissamme. Apurahoja voi hakea elokuun loppuun saakka.

AEL-säätiö järjesti toukokuussa vuosittaisen apurahaseminaarin, jonka kohokohta oli apurahojen hakukriteerien esittely ja apurahahaun avaaminen.

Tilaisuuden juonsi Riikka Heikinheimo, joka on EK:n osaamisen ja innovaatioiden johtaja sekä AEL-säätiön hallituksen jäsen.

”Yritysten kilpailukyvyn parantaminen on AEL-säätiön tehtävä, ja sitä kautta me vaikutamme suomalaisen yhteiskunnan menestymiseen laajemmalti”, Heikinheimo kertoi seminaarin osallistujille.

 

Apurahahankkeiden tulosten tulee olla muidenkin hyödynnettävissä

Yksi tämän vuoden tärkeistä painopisteistä on digivihreään siirtymä.

”Haluamme kehittää siihen liittyvää ammatillista osaamista ja luoda monistettavia käytäntöjä. Digivihreä siirtymä koskee kaikkia, ja riippuu yrityksestä, millä tavalla se sitä koskee. Siksi emme halua ennalta rajata mitään ratkaisuja pois.”

Muita painopistealueita ovat osaajapulan ratkaiseminen ja työllisyyden parantaminen yksityisellä sektorilla sekä työelämän monimuotoisuus ja syrjimättömyys. Kaikki edellä luetellut kriteerit ovat tuttuja viime vuodelta, mutta nyt mukana on yksi kokonaan uusi teema: työurien pidentäminen.

”Toivomme ratkaisuja siihen, miten työelämän konkarit pysyvät työelämässä pidempään tai palaavat sinne takaisin.”

Heikinheimo muistutti, että hankkeiden tulosten täytyy olla myös muiden yritysten tai organisaatioiden hyödynnettävissä.

Lopuksi hän antoi vinkin tämänvuotisille hakijoille:

”Hakemuslomake on lyhyt, ja haasteena on kiteyttää oma ideansa siihen. Se on kuitenkin mahdollista, kuten viimevuotisista esimerkeistä näimme.” 

Katso Heikinheimon puheenvuoro videolta. Hän kertoo myös siitä, mihin tarkoituksiin apurahaa ei voi hakea.

Lue lisää

Historia

Säätiömme juuret ovat viime vuosisadan alussa, jolloin Suomi oli voimakkaan teollistumisen edessä. Tarvittiin monenlaista koulutusta ja tähän tarpeeseen vastasi vuonna 1922 perustettu Ammattienedistämislaitos.

Pysy ajan tasalla!

Kirjaudu sisään​