AEL-säätiön apurahahaku on nyt jatkuva: ”Suomi ei nouse ilman uusia innovaatioita”

Hyvät ideat ovat tervetulleita ympäri vuoden! AEL-säätiön vuosittainen apurahahaku muuttui jatkuvaksi vuoden 2025 alusta.

AEL-säätiön hallituksen jäsen Riikka Heikinheimo ja hallintojohtaja Kari Kaihonen

AEL-säätiö on jakanut tähän mennessä apurahoja kerran vuodessa, mutta nyt käytäntö on muuttunut. Vuoden 2025 alusta lähtien apurahahaku on voimassa vuoden ympäri. 

”Tämä on varmasti hyvä uutinen hakijoille, kun ajankohtaisten ideoiden kanssa ei tarvitse odotella. Hakemuksen voi laittaa tulemaan milloin vain, ja päätämme apurahoista 3–4 kertaa vuodessa. Ensimmäiset päätökset teemme kesäkuun alussa”, kertoo säätiön hallintojohtaja Kari Kaihonen.

Tämänvuotinen apurahapotti 200 000 euroa

Neljättä vuotta toimiva AEL-säätiö on jakanut tähän mennessä apurahoja yli puoli miljoonaa euroa 15 eri hankkeelle. Vuonna 2025 jaossa on 200 000 euroa. 

Tähän mennessä suurin yksittäinen apuraha – 150 000 euroa – meni biotulostamisen kehittämiseen turkulaiselle Brinter AM Technologies Oy:lle. 

Kuten aiempinakin vuosina, säätiö myöntää apurahoja hankkeille, jotka edistävät ihmisten, yritysten ja yhteisöjen teknistä osaamista ja kilpailukykyä. Hankkeiden tulosten tulee olla vapaasti muidenkin hyödynnettävissä. 

”Toivomme erityisesti hakemuksia, jotka liittyvät vastuullisuuteen ja vahvistavat elinkeinoelämän uusiutumista digitaalisen ja vihreän siirtymän alueella”, Kaihonen sanoo. 

Tarkemmat kriteerit ja apurahahakemuksen löydät täältä.

”Menestystarinoita ei synny ilman rahaa”

Säätiön hallituksen jäsen Riikka Heikinheimo näkee, että apurahoilla on nykytilanteessa tärkeä rooli: Suomi ei nouse ilman innovaatioita.

”Uuden kehittäminen on nyt tärkeämpää kuin koskaan, mutta yrityksillä ei ole tässä taloustilanteessa rahaa tai rohkeutta lähteä edistämään hankkeita. Menestystarinoita ei synny ilman rahaa, ja tässä me voimme tulla vastaan.” 

AEL-säätiö arvioikin rahoituspäätöksiä tehdessään hankkeiden ajankohtaisuutta ja hyötyä, jonka tulisi levitä mahdollisimman laajalle. 

”Kannattaa pitää mielessä, että hakemuksen voi tehdä myös yhdessä toisen organisaation kanssa.”

Kuva: Atte Mäläskä

Lue lisää

Historia

Säätiömme juuret ovat viime vuosisadan alussa, jolloin Suomi oli voimakkaan teollistumisen edessä. Tarvittiin monenlaista koulutusta ja tähän tarpeeseen vastasi vuonna 1922 perustettu Ammattienedistämislaitos.

Pysy ajan tasalla!

Kirjaudu sisään​