Seminaari avasi vuoden 2023 apurahahaun

Korualan yritys AIDA impact oli yksi viimevuotisista apurahansaajista. Toimitusjohtaja Elina Siira kertoi seminaarissa hankkeen kuulumisista: ”AEL-säätiön rahoitus oli meille käänteentekevä. Olemme työstäneet AIDA Journal -nimistä opasta, jota muutkin yritykset voivat hyödyntää maahanmuuttajien työllistämisessä.”

AEL-säätiön apurahaseminaari keräsi yhteen yrittäjiä ja eri alojen asiantuntijoita. Katso kuvakooste tilaisuudesta.

Toukokuinen apurahaseminaari avasi AEL-säätiön vuoden 2023 apurahahaun, joka jatkuu elokuun loppuun saakka. Tilaisuus keräsi vieraita niin Helsingin Kamppiin Dustin Event Arenalle kuin striimin äärellekin: yhteensä seminaaria seurasi reilu 100 henkeä.

Lavalla nähtiin muun muassa seminaarin pääpuhuja Katri Viippola ja kahden viime vuonna apurahaa saaneen hankkeen edustajat.

Tilaisuuden juonsi EK:n osaamisen ja innovaatioiden johtaja Riikka Heikinheimo, joka on myös AEL:n hallituksen jäsen. ”Säätiömme kasvaa koko ajan. Jaoimme viime vuonna 168 000 euroa apurahoja erilaisille hankkeille, ja tänä vuonna meillä on jaettavana isompi potti: 250 000 euroa”, Heikinheimo kertoi.
Suomen Muotoilusäätiö sai viime vuonna AEL:n apurahan, jonka se käytti vastuullisuustekoja kuvaavien symbolien luomiseen. Toimitusjohtaja Heli Pöyry kertoi puheenvuorossaan, että symbolit ovat nyt kaikkien käytettävissä ja ladattavissa muotoilusäätiön kotisivuilta.
AEL-säätiön hallituksen puheenjohtaja Anneli Karhula ja toimitusjohtaja Kari Juntunen kertoivat säätiön tavoitteista. ”Odotan hyviä hakemuksia, jotka edistävät suomalaista elinkeinoelämää. AEL on tunnettu aikaisemmasta toiminnastaan eli koulutustoiminnasta, ja uskon, että jatkossa olemme yhtä tunnettuja apurahasäätiönä”, Karhula tiivisti.
Seminaarin pääpuhuja oli suomalaisen Työn Liiton tuore toimitusjohtaja Katri Viippola. Hän työskenteli aiemmin johtajana työeläkeyhtiö Varmassa ja kertoi kokemuksistaan tekoälyn ja ohjelmistorobotiikan käyttöönotossa. ”Henkilöstön tunnelmat olivat aluksi hämmentyneet, mutta nyt robotiikkaan ei liity enää mystiikkaa. Työskentelin itsekin Hertta-nimisen robotin kanssa päivittäin.”
AEL-säätiön hallintojohtaja Kari Kaihonen oli tyytyväinen seminaarin herättämään kiinnostukseen.
Tilaisuus jatkui seminaarin jälkeen cocktailien merkeissä.

Kuvat: Atte Mäläskä

Tee apurahahakemus:

Lue lisää

Historia

Säätiömme juuret ovat viime vuosisadan alussa, jolloin Suomi oli voimakkaan teollistumisen edessä. Tarvittiin monenlaista koulutusta ja tähän tarpeeseen vastasi vuonna 1922 perustettu Ammattienedistämislaitos.

Pysy ajan tasalla!

Kirjaudu sisään​