Vielä ehdit hakea AEL:n apurahaa! Katso videolta hakukriteerit

Digivihreä siirtymä ja vastuullisuus ovat AEL-säätiön apurahahaun painopisteet. Riikka Heikinheimo avasi niitä kesäseminaarissa ja antoi arvokkaita vinkkejä hakemusten tekemiseen. Apurahoja voi hakea kesäkuun loppuun asti.

AEL-säätiö järjesti kesäkuussa vuosittaisen apurahaseminaarin, jossa eri alojen yrittäjät ja asiantuntijat tapasivat toisiaan.

Säätiö myöntää tänäkin vuonna 250 000 euroa hankkeille, jotka parantavat suomalaisten yritysten ja yhteiskunnan kilpailukykyä ja luovat menestystä työelämään.

AEL:n hallituksen jäsen, tapahtuman juontanut Riikka Heikinheimo esitteli seminaarissa vuoden 2024 apurahahaun painopisteet. Heikinheimo kertoi, että säätiö tarkistaa painotuksia joka vuosi, jotta hankkeet vastaisivat parhaalla mahdollisella tavalla senhetkisiin tarpeisiin.

”Tänä vuonna toivomme erityisesti digivihreään siirtymään ja vastuullisuuteen liittyviä hakemuksia. Haemme ideoita, joista hyötyy mahdollisimman moni. Hankkeiden tulosten täytyy olla siis vapaasti ja laajasti hyödynnettävissä”, hän sanoi.

 

”Tarvitsemme uudenlaista ajattelua ja tulevaisuudenuskoa”

Suomen tulevaisuus nojaa osaamiseen. AEL haluaa vauhdittaa suomalaisen elinkeinoelämän kasvua ja tukea kilpailukykyä vahvistavia innovaatioita.

”Yritysten kilpailukyvyn parantaminen on AEL-säätiön tehtävä ja meidän DNA:ssamme. Hyviä hankkeita tukemalla voimme vaikuttaa suomalaisen yhteiskunnan menestymiseen laajemminkin”, Riikka Heikinheimo kertoi seminaarin yleisölle.

Hän painotti, että säätiön tehtävä on todella tärkeä tässä ajassa, jossa tarvitaan uudenlaista ajattelua, innovatiivisia kehityspolkuja ja tulevaisuudenuskoa.

”Tarkoitamme digivihreällä siirtymällä kehitystä, jossa digitaaliset menetelmät ja data valjastetaan ympäristön hyväksi. Lopputuloksena voi olla esimerkiksi tehokkaampi prosessi, pienempi hiilijalanjälki tai uudentyyppinen palvelu.”

AEL haastaa tänä vuonna hakijat etsimään syitä, jotka vaikeuttavat ulkomaalaistaustaisten työntekijöiden rekrytointia.

Säätiö järjestää apurahahaun nyt kolmannen kerran.

”Olemme jakaneet kolmen vuoden aikana apurahoja jo yli puoli miljoonaa euroa 16 eri hankkeelle. Työn etenemistä ja tuloksia on ollut hieno seurata. Viime vuonna saimme hakemuksia ennätyksellisen määrän. Toivomme tänäkin vuonna laadukkaita hakemuksia. Haku jatkuu kesäkuun loppuun asti.”

Lue lisää

Historia

Säätiömme juuret ovat viime vuosisadan alussa, jolloin Suomi oli voimakkaan teollistumisen edessä. Tarvittiin monenlaista koulutusta ja tähän tarpeeseen vastasi vuonna 1922 perustettu Ammattienedistämislaitos.

Pysy ajan tasalla!

Kirjaudu sisään​